26 Mar
26Mar

Egiptul este un taram bogat in istorie si cultura antica, o zona extrem de frumoasa datorita tuturor locurilor pe care le poti vizita in excursia ta in Egipt. Daca mergi acolo si nu vizitezi ceea ce iti pune la dispozitie acest loc unic, cheltui bani si mergi degeaba acolo. Mare, plaja si soare gasesti si in alte tari insa acolo nu vei putea vedea misterele unei lumi antice, nu te vei putea plimba in desert, nu vei putea face o excursie pe Nil si nu vei putea explora minunata fauna marina din Marea Rosie.

Egiptul iti pune la dispozitie o sumedenie de activitati interactive, culturale si de divertisment astfel incat sa nu te plictisesti pe timpul sederii tale acolo. 

Daca nu ai fost pana acum in Egipt, tara care inca uimeste si fascineaza, atunci este cazul sa te gandesti sa iti planifici viitoarea excursie si sa iti faci bagajele pentru ca, Egiptul este incredibil de ofertant din punct de vedere turistic. 

Acestea fiind spuse, te invitam la o scurta calatorie initiatica prin Egipt, pentru a intelege mai bine cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le vezi si sa le faci cel putin o data in viata. 

1. Piramidele din Giza

Simbol al Egiptului, Marile Piramide  de la Giza sunt pe primul loc in topul oricarui turist care ajunge prima data in Egipt. Este imposibil sa nu stie cineva despre acesti colosi ai vremurilor antice insa sunt multi care inca nu au reusit sa le vada in realitate.

Singura dintre cele 7 minuni clasice ale lumii care inca mai poate fi vizitata, Giza atrage istoricii si arheologii, aventurierii, fotografii, exploratorii si turistii deopotriva. Emblematice si impresionante pentru orice calator care ajunge in Egipt, Marile Piramide nu trebuie sa lipseasca din planul tau de vacanta. Cu Abo Amar ai posibilitatea de a face o excursie de o zi la marile piramide impreuna cu un ghid turistic care te va purta in tainele Piramidelor. 


2.Luxor


Luxor, locul care te fascineaza si captiveaza de la prima vedere. Nimic nu se compara vizual si spiritual cu o vizita la Luxor. Dincolo arhitectura templului, culorile, lumina, sfincsii de piatra care iti insotesc pasii, precum si spectacolul de lumini de seara ce scalda intreg complexul in ape de aur este o experienta pe care merita sa o traiesti cel putin o data in viata. Nu rata nici vizita la Karnak, unul dintre cele mai mari temple de felul sau din lume, o simfonie arhitecturala ce te va lasa fara respiratie. 

Lasa-te cuprins de misterul si farmecul unui loc magic, viziteaza Luxor. 

3.Excursie la mare in Orange Bay

Aici te poti bucura de o zi plina de experiente unice, intr-o locatie de vis care te va ajuta sa colectezi multe amintiri de neuitat.  Mai exact ce poti face acolo? In Orange Bay poti experimenta sporturile nautice, poti explora minunata si colorata fauna subacvatica intr-o sesiune de snorkeling exceptionala, plina de trairi si sentimente necunoscute. 

De asemenea poti inota alaturi de delfini si te poti bucura de plimbari romantice pe plaja cu nisipuri aurii din Orange Bay acompaniati de un apus magnific de soare.


4.Safari

Daca iti plac senzatiile tari, iti recomandam sa pastrezi o zi din excursia ta in Egipt pentru a experimenta un safari exceptional de 7 ore in desertul din Hurghada prin dunele de nisip cu un buffy sau ATV. 

Daca preferi ceva mai traditional, poti alege sa pornesti intr-un safari unic cu camila catre satul beduinilor. Aceasta excursie te trimite in timp si iti ofera experiente de neuitat. 


5.Croaziera pe Nil

O croaziera este mereu o idee buna. Pentru un plus de autenticitate, poti alege o croaziera intr-o ambarcatiune traditionala – Felucca – sau poti alege o nava de pasageri in toata puterea cuvantului. Cele mai senzationale croaziere pe Nil sunt cele care pornesc dinspre Cairo – Aswan si au ca destinatie finala complexul Luxor.


Minunatul taram al Egiptului are foarte multe lucruri de oferit vizitatorilor sai. Dincolo de istorie, cultura si religie, Egiptul este o comoara si din punct de vedere al artei, al gastronomiei si al distractiei. Daca ai mai fost pana acum in Egipt, trebuie sa ne spui care au fost locurile si lucrurile tale preferate de acolo. Daca nu ai fost dar te gandesti sa mergi in viitorul apropiat, spune-ne care sunt locurile pe care iti doresti sa le vizitezi si care sunt activitatile pe care iti doresti sa le faci. 


Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.